ANPR Analysis

CatchSystems heeft vele jaren ervaring met het ontwikkelen van verschillende ANPR systemen en heeft deze kennis en inzichten gebruikt om het unieke software pakket CatchKen Analysis te ontwikkelen dat gebruikt kan worden voor de ANPR analyse van foto- en videobestanden. CatchKen Analysis kan op een zeer innovatieve manier foto’s en videobeelden analyseren en alle aanwezige kentekens eruit lichten. De analyse vindt volledig automatisch plaats zodat er geen kostbare mankracht ingezet hoeft te worden voor het noteren van kentekens bij een onderzoek.

Een voorbeeld van het gebruik is het analyseren van opgenomen beelden door een bewakingscamera gedurende een overval of diefstal. Als er een voertuig in beeld was, zelfs voor een fractie van een seconde, is CatchKen Analysis in veel gevallen in staat om het kenteken hiervan te lezen. CatchKen Analysis kan eveneens gebruikt worden om beelden te analyseren die zijn vastgelegd door mobiele telefoons tijdens een strafbaar feit of ander incident. In een politieomgeving is het mogelijk om tijdens het analyseren van kentekens referentiebestanden te gebruiken zodat meteen duidelijk is of er een voertuig met een relevant kenteken gevonden is in de videobeelden.

CatchKen Analysis ondersteunt een veelvoud aan foto- en videoformaten door gebruik te maken van standaard codecs die via het DirectShow filter vertaald worden. Ook analyseren van analoge videosignalen is mogelijk. Het systeem is zeer eenvoudig in het gebruik zodat er geen uitgebreide technische kennis of opleiding noodzakelijk is. Ook incidentele gebruikers kunnen daarom direct met het systeem werken.

CatchKen Analysis, onderdeel van de CatchKen suite, is een geheel eigen ontwikkeling van CatchSystems zodat een grote flexibiliteit bij inzet van dit systeem gegarandeerd is.