Flexibel inzetbare ANPR systemen


20171207-848.jpgToepassing van ANPR-systemen door de Politie is al vanaf de jaren 90 gebruikelijk, met name bij het uitvoeren van controles langs de snelwegen en bij het ondersteunen van de periodieke controles die worden uitgevoerd op het wegennet. Dit systeem, waarbij CatchKen is ingebouwd in een dienstvoertuig of in een mobiele koffer, is uitgerust met een robuuste camera die op een statief langs de weg wordt geplaatst. De flexibele CatchKen koffer wordt steeds vaker gebruikt om aanvullende controles uit te voeren op de passerende voertuigen, zodat met name gestolen voertuigen kunnen worden opgespoord of openstaande boetes kunnen worden geïnd.

Een alternatieve uitvoering van CatchKen is CKOW (Catch Ken on Wheels), waarbij er gebruik gemaakt wordt van een dashboardcamera die van achter de voorruit in staat is kentekens te registreren voor verwerking met behulp van CKOW. Dit unieke concept zorgt ervoor dat het ANPR systeem plug en play gebruikt kan worden door een willekeurige gebruiker zonder training vooraf. 

Indien gewenst kunnen beide systemen gekoppeld worden met een Back Office Systeem waarbij de gelezen kentekens naar het Back Office gestuurd kunnen worden. Ook kunnen de referentielijsten (HIT-lijsten) vanaf het Back Office geladen worden in de mobiele systemen. Dit laatste zorgt ervoor dat de systemen altijd up to date zijn. Ook is het gebruik van kwetsbare USB-sticks hierdoor niet meer nodig.