Mobiele ANPR systemen

CatchSystems heeft vele jaren ervaring met mobiele ANPR systemen waarbij een aantal uitvoeringen als standaard worden geleverd. Standaard betekent dat er gebruik wordt gemaakt van vaste componenten die aan de hand van de gewenste uitvoering worden gecombineerd tot een maatwerkoplossing voor de klant. Er zijn mogelijkheden voor vaste inbouw in een surveillance voertuig, inbouw als mobiele werkplek en ook kofferoplossingen. Met de kofferoplossingen is het inzetten van een ANPR systeem Plug en Play voor een veelvoud aan toepassingen.

CatchKen Mobile

20171207-793.jpgBij vaste inbouw in een voertuig wordt meestal gebruik gemaakt van een ANPR dashboard camera die achter de voorruit wordt geplaatst waarbij met behulp van sterke infrarood led-verlichting de kentekens van passerende voertuigen worden gelezen. Dit unieke concept genaamd CKOW (CatchKen on Wheels) heeft een groot aantal voordelen voor de gebruikers: geen last van vervuiling, veilige montage en vrij zicht voor de gebruikers.

 

 

 

Met het CatchKen On Wheels systeem is een volledig automatische herkenning van nummerplaten20171207-848.jpg mogelijktijdens het rijden. Het ANPR systeem wordt automatisch ingeschakeld bij het starten van het voertuig. Tijdens het rijden worden kentekens met een hoge nauwkeurigheid gedetecteerd en vergeleken met een Hitlijst. De gebruiker krijgt een geluidssignaal te horen wanneer een gelezen kenteken in de Hitlijst staat en kan vervolgens zelf besluiten om hierop actie te ondernemen. De impact van het systeem is laag, de gebruiker kan zich volledig richten op andere taken als er geen HIT is. Naast de exclusieve ANPR dashboard camera van CatchSystems zijn er andere camera’s te verkrijgen die ook gebruikt kunnen worden met het CKOW systeem. Het CKOW systeem is ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse politie en is daar al bijna 10 jaar in gebruik.

 

CatchCASE - ANPR Koffersysteem

20170714-665.jpg

De meeste flexibele uitvoering van een CatchSystems ANPR systeem bestaat uit een koffer met daarin alle benodigde componenten voor een ANPR systeem. Het basissysteem bestaat daarbij uit een robuuste, industriële en waterdichte koffer met ingebouwde laptop. Afhankelijk van de configuratie worden de extra onderdelen ingebouwd onder de bodemplaat. De techniek is hiermee goed beschermd met daarbij een hoog gebruiksgemak. Ook is het mogelijk om een industriële, convertible laptop te gebruiken waarbij de technische componenten in een junctionbox worden ingebouwd.

De standaard camera in een flexibel ANPR koffersysteem is een CatchSystems HD Ethernet camera. Deze camera is een eigen ontwikkeling van CatchSystems die geoptimaliseerd is voor toepassing met een koffersysteem. De dataverbinding en de voeding worden door een standaard ethernetkabel geleid zodat slechts één kabel noodzakelijk is. Deze kabel met robuuste, industriële stekkers kan afstanden tot 50 meter overbruggen, waarmee de inzet van de camera uitermate flexibel wordt.

 

20171207-714_2LR.jpgDe ANPR camera heeft ingebouwde infrarood LED-verlichting waardoor het kenteken van een auto altijd perfect leesbaar is, zelfs in volledige duisternis. Optioneel kan de camera voorzien worden van IR-Leds van 940 nm zodat het gebruik van de camera niet gedetecteerd kan worden. De ANPR camera's zijn leverbaar met verschillende lenzen, zodat de kentekens leesbaar zijn vanaf verschillende afstanden. De camera kan op een statief worden gemonteerd en naast het politievoertuig worden geplaatst of in het voertuig zelf, bijvoorbeeld veilig achter de voorruit.

AlleCatchSystems ANPR systemen zijn te koppelen met diverse Back Office systemen waarbij het configureren heel eenvoudig is. Bij een online koppeling is het mogelijk om gelezen kentekens real-time naar een server te sturen of direct online te vergelijken met een Hitlijst. Het op afstand bijwerken van Hitlijsten is tevens mogelijk bij een online verbinding zodat het gebruik van USB-sticks niet meer noodzakelijk is. CatchSystems is de fabrikant van de CatchKen software en van de camera’s. Dit biedt de mogelijkheid om project-specifieke aanpassingen te maken als dit noodzakelijk of gewenst is.

 

Mobiele ANPR werkplek

ANPR-systeem(3).jpgVoor ANPR gebruik bij controles langs de snelweg of bij acties is het mogelijk om een ANPR systeem in te bouwen als mobiele werkplek. Deze oplossing is uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik waarbij de kwaliteit van het ANPR systeem in combinatie met het bedieningsgemak voor de gebruiker buitengewoon hoog zijn. Het systeem wordt ingebouwd in een dienstvoertuig en uitgerust met een robuuste camera die op een statief langs de weg wordt geplaatst. Het is mogelijk om meerdere camera’s aan te sluiten waarbij een pan-tilt unit in combinatie met een robuust statief ervoor zorgt dat het systeem uitermate snel opgebouwd kan worden. Fijn-afstelling kan vanaf de werkplek uitgevoerd worden, ook hiermee wordt het bedieningsgemak vergroot evenals de veiligheid van de gebruiker. Afhankelijk van het type camera is het mogelijk om de kentekens tot 4 rijbanen vanaf de vangrail te lezen.